Блог

9 Полезни приложения на кокосовото масло 06.03.2020 17:16:29

9 Полезни приложения на кокосовото масло

Обзалагаме се, че всеки ще намери поне едно приложение, за което не е подозирал, в списъка по-долу:

  1. Стайлинг - Ако косата ви е склонна към начупване при влажно време, нанесете малко кокосово масло върху проблемните зони. Той ще създаде защитен филм, който не пропуска влага.
  2. Грижа за уморена кожа - Кокосовото масло ще възстанови цвета и блясъка на кожата ви. Просто смесете малко от него със сода за хляб (содата е отличен естествен пилинг) и нанесете върху кожата на лицето с меки кръгови движения и малко масажирайте. Изплакнете маската с топла вода.
  3. Блясък за устни - Ако имате любимо червило, което вече е на привършване, можете да вземете останалата част от апликатора, да го смесите с кокосово масло и ще получите чудесен гланц за устни.
  4. Средство за премахване на грим - С помощта на кокосово масло можете да премахнете грима, като просто го нанесете върху кожата, оставете го за 5 минути и след това го отстранете с влажна кърпа. Можете също да премахнете водоустойчив очен грим. 
  5. Превенция за бръчки - Кокосовото масло е добра алтернатива на скъпите кремове и серуми против стареене, като свежда до минимум появата на бръчки. Просто нанесете малко масло върху кожата около очите и масажирайте нежно.
  6. Домашни спа процедури - Комбинирайте кокосово масло с няколко капки от любимото си етерично масло и ще имате отлично масажно олио за домашни спа процедури.
  7. Грижа за миглите - С помощта на кокосово масло можете да подсилите растежа на миглите си, като просто нанесете малко масло върху тях преди лягане.
  8. Поддръжка на китара - Кокосовото масло може да се използва за смазване на струни на китара. Обзалагаме се, че не знаехте това!
  9. Отваряне на развален цип - Ако не можете да отворите сакото или чантата си, нанесете малко кокосово масло върху ципа и проблемът ще бъде решен.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог за красота и здравословен живот | Tropicana.bg

9 Полезни приложения на кокосовото масло

9 Полезни приложения на кокосовото масло

Обзалагаме се, че всеки ще намери поне едно приложение, за което не е подозирал, в списъка по-долу: Стайлинг - Ако косата ви е склонна към начупване при Обзалагаме се, че всеки ще намери поне едно приложение, за което не е подозирал, в списъка по-долу: Стайлинг - Ако косата ви е склонна към начупване при 2020-03-06T17:16:32+02:00 9 Полезни приложения на кокосовото масло

<p><span style="font-weight: 400;">Обзалагаме се, че всеки ще намери поне едно приложение, за което не е подозирал, в списъка по-долу:</span></p> <ol> <li><strong> Стайлинг </strong><span style="font-weight: 400;">- Ако косата ви е склонна към начупване при влажно време, нанесете малко кокосово масло върху проблемните зони. Той ще създаде защитен филм, който не пропуска влага.</span></li> <li><strong> Грижа за уморена кожа</strong><span style="font-weight: 400;"> - Кокосовото масло ще възстанови цвета и блясъка на кожата ви. Просто смесете малко от него със сода за хляб (содата е отличен естествен пилинг) и нанесете върху кожата на лицето с меки кръгови движения и малко масажирайте. Изплакнете маската с топла вода.</span></li> <li><strong> Блясък за устни</strong><span style="font-weight: 400;"> - Ако имате любимо червило, което вече е на привършване, можете да вземете останалата част от апликатора, да го смесите с кокосово масло и ще получите чудесен гланц за устни.</span></li> <li><strong> Средство за премахване на грим</strong><span style="font-weight: 400;"> - С помощта на кокосово масло можете да премахнете грима, като просто го нанесете върху кожата, оставете го за 5 минути и след това го отстранете с влажна кърпа. Можете също да премахнете водоустойчив очен грим.&nbsp;</span></li> <li><strong> Превенция за бръчки</strong><span style="font-weight: 400;"> - Кокосовото масло е добра алтернатива на скъпите кремове и серуми против стареене, като свежда до минимум появата на бръчки. Просто нанесете малко масло върху кожата около очите и масажирайте нежно.</span></li> <li><strong> Домашни спа процедури</strong><span style="font-weight: 400;"> - Комбинирайте кокосово масло с няколко капки от любимото си етерично масло и ще имате отлично масажно олио за домашни спа процедури.</span></li> <li><strong> Грижа за миглите</strong><span style="font-weight: 400;"> - С помощта на кокосово масло можете да подсилите растежа на миглите си, като просто нанесете малко масло върху тях преди лягане.</span></li> <li><strong> Поддръжка на китара</strong><span style="font-weight: 400;"> - Кокосовото масло може да се използва за смазване на струни на китара. Обзалагаме се, че не знаехте това!</span></li> <li><strong> Отваряне на развален цип</strong><span style="font-weight: 400;"> - Ако не можете да отворите сакото или чантата си, нанесете малко кокосово масло върху ципа и проблемът ще бъде решен.</span></li> </ol>

Сравнение на продукти