Блог

Кокосовото масло и ползи за красотата 02.04.2021 12:10:48

Кокосовото масло и ползи за красотата

Kак можете да използвате кокосово масло и да бъдете по-здрави и по-красиви?

  1. Кокосово масло за красива кожа

- Кокосовото масло е перфектно масажно масло. Има ефективно хидратиращо действие за всички типове кожа, прави кожата изключително мека и еластична, също така се препоръчва за бременни и бебета.

- Кокосовото масло е най-доброто решение за предотвратяване на сухота, напукване и белене на кожата, тъй като съдържа наситени мазнини и лауринова киселина и естествен витамин Е.

- Антиоксидантите в кокосовото масло предотвратяват бръчките и увисването на кожата.

- Кокосовото масло помага при лечението на кожни заболявания, включително псориазис, дерматит, екзема и други кожни инфекции.

  1. Кокосово масло за красива коса

Кокосовото масло е една от най-добрите натурални съставки за подхранване на косата. То помага за възстановяване на растежа на увредената коса. Редовният масаж на скалпа с кокосово масло съдейства за премахване на пърхота.

Идея за приложение на кокосово масло за коса:

Вземете няколко листа къри и ги варете с кокосово масло за около 2-3 минути (тази смес може да се съхранява на хладно място няколко дни). Нанесете сместа с масажни движения по целия скалп и покрийте с кърпа за около 10 минути, след което изплакнете с топла вода. По този начин ще се подхранят космените фоликули и косата ще изглежда по-здрава, блестяща и жизнена.

    3. Кокосовото масло като естествен продукт за премахване на грим

Както знаем, повечето козметични продукти като фон дьо тен, коректор, руж, сенки за очи, хайлайтър се основават на петролни масла. Добро решение за премахване на грим, направен от масла, е използването на друго, но напълно натурално масло. Кокосовото масло успешно премахва всякакъв грим, дори водоустойчив. За разлика от алкохолните почистващи за грим, кокосовото масло ще направи кожата мека, без да я изсушава. Също така придава младежки и сияен вид на лицето.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог за красота и здравословен живот | Tropicana.bg

Кокосовото масло и ползи за красотата

Кокосовото масло и ползи за красотата

Kак можете да използвате кокосово масло и да бъдете по-здрави и по-красиви?Кокосово масло за красива кожа- Кокосовото масло е перфектно масажно масло. Kак можете да използвате кокосово масло и да бъдете по-здрави и по-красиви?Кокосово масло за красива кожа- Кокосовото масло е перфектно масажно масло. 2021-04-02T12:56:40+03:00 Кокосовото масло и ползи за красотата

<p>Kак можете да използвате кокосово масло и да бъдете по-здрави и по-красиви?</p> <p></p> <p></p> <ol> <li><a href="https://tropicana.bg/product/kokosovo-maslo-250-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Кокосово масло за красива кожа</strong></a></li> </ol> <p>- Кокосовото масло е перфектно масажно масло. Има ефективно хидратиращо действие за всички типове кожа, прави кожата изключително мека и еластична, също така се препоръчва за бременни и бебета.</p> <p>- Кокосовото масло е най-доброто решение за предотвратяване на сухота, напукване и белене на кожата, тъй като съдържа наситени мазнини и лауринова киселина и естествен витамин Е.</p> <p>- Антиоксидантите в кокосовото масло предотвратяват бръчките и увисването на кожата.</p> <p>- Кокосовото масло помага при лечението на кожни заболявания, включително псориазис, дерматит, екзема и други кожни инфекции.</p> <ol start="2"> <li><a href="https://tropicana.bg/product/kokosovo-maslo-100-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Кокосово масло за красива коса</strong></a></li> </ol> <p>Кокосовото масло е една от най-добрите натурални съставки за подхранване на косата. То помага за възстановяване на растежа на увредената коса. Редовният масаж на скалпа с кокосово масло съдейства за премахване на пърхота.</p> <p>Идея за приложение на кокосово масло за коса:</p> <p>Вземете няколко листа къри и ги варете с кокосово масло за около 2-3 минути (тази смес може да се съхранява на хладно място няколко дни). Нанесете сместа с масажни движения по целия скалп и покрийте с кърпа за около 10 минути, след което изплакнете с топла вода. По този начин ще се подхранят космените фоликули и косата ще изглежда по-здрава, блестяща и жизнена.</p> <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp; 3. <a href="https://tropicana.bg/product/kokosovo-maslo-250-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Кокосовото масло като естествен продукт за премахване на грим</strong></a></p> <p>Както знаем, повечето козметични продукти като фон дьо тен, коректор, руж, сенки за очи, хайлайтър се основават на петролни масла. Добро решение за премахване на грим, направен от масла, е използването на друго, но напълно натурално масло. Кокосовото масло успешно премахва всякакъв грим, дори водоустойчив. За разлика от алкохолните почистващи за грим, кокосовото масло ще направи кожата мека, без да я изсушава. Също така придава младежки и сияен вид на лицето.</p>

, , , ,
Сравнение на продукти