Блог

Подобрете здравето си с помощта на кокосово масло 24.03.2020 11:54:22

Подобрете здравето си с помощта на кокосово масло

В момента повече от всякога трябва да се съсредоточим върху здравето си. Времената са предизвикателни, затова трябва да увеличим грижите за себе си. Прочетете статията, за да разберете как кокосово масло може да ви помогне да подобрите здравето си и да засилите имунната си система.

 1. Лечение на гъбички
  Поради своите антибактериални свойства, кокосовото масло има широк спектър от противогъбично приложение (вътрешна употреба срещу гъбични заболявания на краката, както срещу кандидоза).
 1. Храносмилане
  Консумирането на кокосово масло, което е богато на здравословни наситени мазнини, може да облекчи състояния като запек, киселини в стомаха и киселинен рефлекс. То има антимикробни свойства, предотвратяващи разпространението на инфекции и намаляващи възпалението, което го прави идеалено средство за проблемни черва. 
 1. Абсорбция на хранителни вещества
  Като естествено храносмилателно средство кокосовото масло помага за усвояването на витамини и минерали, намалява ефекта на стреса върху организма, минимизира вероятността от хронични заболявания и оптимизира цялостното здраве и дълголетие.
 1. Генератор на енергия
  Кокосовото масло има както краткосрочен, така и дългосрочен ефект върху повишаване нивото на физическа и умствена енергия. С увеличаването на енергийните нива и умствената концентрация тренировките и ежедневните дейности ще станат по-продуктивни. Кокосовото масло може да бъде здравословна алтернатива на енергийнте напитки, които често се базират на кофеин и оказват отрицателни странични ефекти.
 1. Облекчаване на алергии
  Кокосовото масло е задължително за тези, които страдат от сезонни или хронични алергии. То може да бъде решение при общи алергени като соя, пшеница, глутен, фъстъци, кисело-млечни продукти.
 1. Превенция и облекчаване на настинки и грип
   Кокосовото масло има три полезни свойства: антивирусно, противогъбично и антимикробно. Ежедневният му прием може значително да повиши имунитета ви. Като просто замените маслото и растителното масло с кокосово масло, можете да помогнете на тялото си да се пребори с причинителите на инфекцията. Ако настинката или грипът не отшумят, кокосовото масло може да съкрати продължителността им, тъй като действа като естествен антибиотик.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог за красота и здравословен живот | Tropicana.bg

Подобрете здравето си с помощта на кокосово масло

Подобрете здравето си с помощта на кокосово масло

В момента повече от всякога трябва да се съсредоточим върху здравето си. Времената са предизвикателни, затова трябва да увеличим грижите за себе си. Прочет В момента повече от всякога трябва да се съсредоточим върху здравето си. Времената са предизвикателни, затова трябва да увеличим грижите за себе си. Прочет 2020-03-24T11:54:27+02:00 Подобрете здравето си с помощта на кокосово масло

<p><span style="font-weight: 400;">В момента повече от всякога трябва да се съсредоточим върху здравето си. Времената са предизвикателни, затова трябва да увеличим грижите за себе си. Прочетете статията, за да разберете как кокосово масло може да ви помогне да подобрите здравето си и да засилите имунната си система.</span></p> <ol> <li><strong> Лечение на гъбички<br /></strong>Поради своите антибактериални свойства, кокосовото масло има широк спектър от противогъбично приложение (вътрешна употреба срещу гъбични заболявания на краката, както срещу кандидоза).</li> </ol> <ol start="2"> <li><span style="font-weight: 400;"><strong> Храносмилане</strong> <br />Консумирането на кокосово масло, което е богато на здравословни наситени мазнини, може да облекчи състояния като запек, киселини в стомаха и киселинен рефлекс. То има антимикробни свойства, предотвратяващи разпространението на инфекции и намаляващи възпалението, което го прави идеалено средство за проблемни черва.&nbsp;</span></li> </ol> <ol start="3"> <li><span style="font-weight: 400;"><strong> Абсорбция на хранителни вещества</strong><br /></span>Като естествено храносмилателно средство кокосовото масло помага за усвояването на витамини и минерали, намалява ефекта на стреса върху организма, минимизира вероятността от хронични заболявания и оптимизира цялостното здраве и дълголетие.</li> </ol> <ol start="4"> <li><span style="font-weight: 400;"><strong> Генератор на енергия</strong><br /></span>Кокосовото масло има както краткосрочен, така и дългосрочен ефект върху повишаване нивото на физическа и умствена енергия. С увеличаването на енергийните нива и умствената концентрация тренировките и ежедневните дейности ще станат по-продуктивни. Кокосовото масло може да бъде здравословна алтернатива на енергийнте напитки, които често се базират на кофеин и оказват отрицателни странични ефекти.</li> </ol> <ol start="5"> <li><strong> Облекчаване на алергии<br /></strong>Кокосовото масло е задължително за тези, които страдат от сезонни или хронични алергии. То може да бъде решение при общи алергени като соя, пшеница, глутен, фъстъци, кисело-млечни продукти.</li> </ol> <ol start="6"> <li><span style="font-weight: 400;"><strong> Превенция и облекчаване на настинки и грип</strong><br /></span>&nbsp;Кокосовото масло има три полезни свойства: антивирусно, противогъбично и антимикробно. Ежедневният му прием може значително да повиши имунитета ви. Като просто замените маслото и растителното масло с кокосово масло, можете да помогнете на тялото си да се пребори с причинителите на инфекцията. Ако настинката или грипът не отшумят, кокосовото масло може да съкрати продължителността им, тъй като действа като естествен антибиотик.</li> </ol>

Сравнение на продукти