Блог

Защо е добре да използвате кокосово масло като грижа за лицето? 05.06.2020 10:41:16

Защо е добре да използвате кокосово масло като грижа за лицето?

Кокосовото масло се счита за един от най-добрите натурални продукти за красота и грижа за кожата. Прочетете, за да разберете повече!

Можете да използвате кокосово масло като грижа за кожата не само на тялото, но и на лицето. Нещо по-важно – кокосовото масло е добър приятел на почти всички, без значение от типа кожа - суха, нормална, комбинирана или дори кожа, която е склонна към акне.
Има едно изключение, защото не съществува „един размер за всички“ - хора, които имат мазна кожа, изобщо не трябва да го използват, тъй като кокосовото масло е комедогенен продукт и може да запуши порите. Въпреки това, за тези, които страдат от акне и имат суха кожа, маслото може да помогне на кожата да се справи с акнето поради антибактериалните му свойства.

Защо кокосовото масло е добро за вашето лице?

На първо място, този суров и непреработен продукт съдържа минерали, витамини и омега-3 киселини. Освен това е богат на витамин Е, протеин, лауринова, капринова и каприлова киселина - последната е известна със своите противогъбични и антибактериални свойства.
Кокосовото масло е съставено предимно от наситени мастни киселини. Той е чудесен за възстановяване на естествената бариера на кожата и задържане на влага. В допълнение, той е естествено антимикробно средство, така че убива всички повърхностни бактерии, които са се натрупали върху кожата през деня. Кокосовото масло може да успокои кожата, да премахне обрив, а също така да даде на лицето ви естествен блясък. Освен това помага за заздравяване на изпръхнали устни - всичко, което трябва да направите, е да нанесете по тях само една капка.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог за красота и здравословен живот | Tropicana.bg

Защо е добре да използвате кокосово масло като грижа за лицето?

Защо е добре да използвате кокосово масло като грижа за лицето?

Кокосовото масло се счита за един от най-добрите натурални продукти за красота и грижа за кожата. Прочетете, за да разберете повече!Можете да използвате ко Кокосовото масло се счита за един от най-добрите натурални продукти за красота и грижа за кожата. Прочетете, за да разберете повече!Можете да използвате ко 2021-04-02T13:08:31+03:00 Защо е добре да използвате кокосово масло като грижа за лицето?

<p><a href="https://tropicana.bg/product/kokosovo-maslo-250-ml" target="_blank" rel="noopener">Кокосовото масло</a> се счита за един от най-добрите натурални продукти за красота и грижа за кожата. Прочетете, за да разберете повече!<br /><br />Можете да използвате <a href="https://tropicana.bg/product/kokosovo-maslo-100-ml" target="_blank" rel="noopener">кокосово масло</a> като грижа за кожата не само на тялото, но и на лицето. Нещо по-важно &ndash; кокосовото масло е добър приятел на почти всички, без значение от типа кожа - суха, нормална, комбинирана или дори кожа, която е склонна към акне.<br />Има едно изключение, защото не съществува &bdquo;един размер за всички&ldquo; - хора, които имат мазна кожа, изобщо не трябва да го използват, тъй като кокосовото масло е комедогенен продукт и може да запуши порите. Въпреки това, за тези, които страдат от акне и имат суха кожа, маслото може да помогне на кожата да се справи с акнето поради антибактериалните му свойства.</p> <p><strong>Защо кокосовото масло е добро за вашето лице?</strong></p> <p>На първо място, този суров и непреработен продукт съдържа минерали, витамини и омега-3 киселини. Освен това е богат на витамин Е, протеин, лауринова, капринова и каприлова киселина - последната е известна със своите противогъбични и антибактериални свойства.<br />Кокосовото масло е съставено предимно от наситени мастни киселини. Той е чудесен за възстановяване на естествената бариера на кожата и задържане на влага. В допълнение, той е естествено антимикробно средство, така че убива всички повърхностни бактерии, които са се натрупали върху кожата през деня. Кокосовото масло може да успокои кожата, да премахне обрив, а също така да даде на лицето ви естествен блясък. Освен това помага за заздравяване на изпръхнали устни - всичко, което трябва да направите, е да нанесете по тях само една капка.</p>

, , ,
Сравнение на продукти